Ενημερωσεις

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση του ΙΚΙ για τον διάσημο Κεφαλονίτη τεχνοκριτικό Christian Zervos (Χρήστο Ζερβό)

Τη Δευτέρα το βράδυ, 19 Δεκεμβρίου 2022, έλαβε χώρα η διαδικτυακή ομιλία της της ιστορικού της τέχνης και τ. καθηγήτριας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κας Δώρας Μαρκάτου με θέμα «Christian Zervos: Ένας διάσημος Κεφαλονίτης στο Παρίσι», η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Θεοδώρα Ζαφειράτου, διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης που έδωσε το λόγο στον κ. Ηλία Μπεριάτο, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΚΙ, ο οποίος αναφέρθηκε σύντομα στην προσπάθεια και στη δράση του ΙΚΙ με στόχο την ανάδειξη διάσημων συμπατριωτών μας άγνωστων στον τόπο μας και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην προσκεκλημένη ομιλήτρια.

Η κα Μαρκάτου αφού αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Ζερβού, από τη γέννηση του το 1889 στο Αργοστόλι μέχρι τον θάνατό του το 1970 στο Παρίσι, ανέπτυξε με σαφή και εύστοχο τρόπο την επαφή του με τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής του και την προώθηση πρωτοπόρων καλλιτεχνών, όπως ήταν ο διάσημος ζωγράφος Πικάσο και άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΙΚΙ στη μνήμη του Αντώνη Τρίτση

Στις 16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 6.00 μ.μ. έλαβε χώρα η διαδικτυακή ομιλία του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Κονιδάρη με θέμα «Ο Αντώνης Τρίτσης και η εκκλησιαστική περιουσία» στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΙΚΙ  με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του Αντώνη Τρίτση (1992-2022) η οποία  πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση άρχισε με εισαγωγική ομιλία του κ. Ηλία Μπεριάτου, προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο οποίος παρουσίασε φωτογραφικά  στιγμιότυπα από τη ζωή του Αντώνη Τρίτση και αμέσως μετά παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή λέγοντας μεταξύ άλλων:

Διαβάστε περισσότερα...

Ένας πρώτος απολογισμός του 19ου Επιστημονικού Συμποσίου του ΙΚΙ

Τιμητική Διάκριση στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ -τομέα Κεφαλληνίας

Πραγματοποιήθηκε με διαδικτυακή σύνδεση το 19ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης  (ΙΚΙ) με θέμα  Ατυχήματα : Μια εθνική μάστιγα. Αναζητώντας την ασφάλεια στο δρόμο, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στο οποίο συμμετείχαν ως εισηγητές ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από κεντρικούς φορείς καθώς και εκπρόσωποι τοπικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Το 19ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ (διαδικτυακό)

Ατυχήματα : Μια εθνική μάστιγα.
Αναζητώντας την ασφάλεια στο δρόμο, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 - 20.00  το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης  (ΙΚΙ)   σε συνεργασία  με άλλους σχετικούς και αρμόδιους φορείς,   διοργανώνει το 19ο επιστημονικό συμπόσιο (διαδικτυακό), με θέμα τα ατυχήματα που αποτελούν σημαντικό πρόβλημα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Στο  Συμπόσιο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι πανελλαδικών φορέων και οργανισμών όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) και ο Οργανισμός Water Safe Sports.

Επίσης θα υπάρξουν παρεμβάσεις και από εκπροσώπους των αρμόδιων τοπικών  δημόσιων υπηρεσιών και σωμάτων ασφαλείας, όπως η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και  το ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS