Ενημερωσεις

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΙΚΙ στη μνήμη του Αντώνη Τρίτση

Στις 16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 6.00 μ.μ. έλαβε χώρα η διαδικτυακή ομιλία του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Κονιδάρη με θέμα «Ο Αντώνης Τρίτσης και η εκκλησιαστική περιουσία» στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΙΚΙ  με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του Αντώνη Τρίτση (1992-2022) η οποία  πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση άρχισε με εισαγωγική ομιλία του κ. Ηλία Μπεριάτου, προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο οποίος παρουσίασε φωτογραφικά  στιγμιότυπα από τη ζωή του Αντώνη Τρίτση και αμέσως μετά παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή λέγοντας μεταξύ άλλων:

Διαβάστε περισσότερα...

Ένας πρώτος απολογισμός του 19ου Επιστημονικού Συμποσίου του ΙΚΙ

Τιμητική Διάκριση στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ -τομέα Κεφαλληνίας

Πραγματοποιήθηκε με διαδικτυακή σύνδεση το 19ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης  (ΙΚΙ) με θέμα  Ατυχήματα : Μια εθνική μάστιγα. Αναζητώντας την ασφάλεια στο δρόμο, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στο οποίο συμμετείχαν ως εισηγητές ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από κεντρικούς φορείς καθώς και εκπρόσωποι τοπικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Το 19ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ (διαδικτυακό)

Ατυχήματα : Μια εθνική μάστιγα.
Αναζητώντας την ασφάλεια στο δρόμο, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 - 20.00  το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης  (ΙΚΙ)   σε συνεργασία  με άλλους σχετικούς και αρμόδιους φορείς,   διοργανώνει το 19ο επιστημονικό συμπόσιο (διαδικτυακό), με θέμα τα ατυχήματα που αποτελούν σημαντικό πρόβλημα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Στο  Συμπόσιο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι πανελλαδικών φορέων και οργανισμών όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) και ο Οργανισμός Water Safe Sports.

Επίσης θα υπάρξουν παρεμβάσεις και από εκπροσώπους των αρμόδιων τοπικών  δημόσιων υπηρεσιών και σωμάτων ασφαλείας, όπως η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και  το ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα η εκδήλωση της βράβευσης του Πέτρου Πετράτου και της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης από το ΙΚΙ

Το βράδυ του Σαββάτου, 28 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης η βράβευση του συμπατριώτη μας Πέτρου Πετράτου, φιλολόγου, Δρα Ιστορίας (προέδρου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης) καθώς και του νομικού προσώπου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ), το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο  (Η. Μπεριάτο) και τον ταμία (Α. Μοσχόπουλο) του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Ληξουρίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γ. Γαλανός, ο πρώην νομάρχης Κεφαλληνίας κ. Γ. Μεταξάς, ο πρώην δήμαρχος Ληξουρίου Γ. Θεοτοκάτος, η έφορος του Κοργιαλένειου Ιστορικού και Λαογαρφικού Μουσέιου Αργοστολίου και τ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Δώρα Μαρκάτου, η Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ κα Λ. Ευαγγελάτου, πολλοί φίλοι και συνάδελφοι, συγχωριανοί και συντοπίτες του τιμώμενου καθώς και πλήθος αξιόλογων συμπολιτών μας από την Παλική και όλη την Κεφαλονιά.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS